Alla våra föreläsare sorterade efter förnamn.

Välj bokstav:

Välj föreläsare:
Alla våra moderatorer sorterade efter förnamn.

Välj bokstav:

Välj moderator:

Roger Nilson

- föreläsare, projektledare, seglare & läkare -

Roger Nilsson, född 1949  är läkare, terapeut och professionell seglare. Han är Sveriges meste jorden runt kappseglare som startat i tio och snart genomfört 8 tävlingar runt vår planet, varav två med stora katamaraner.

Nu är Roger aktuell som navigatör, läkare och coach ombord på Telefonica Black i Volvo Ocean Race 2008/09.

Han har också deltagit i ett Americas Cup projekt och en OS-satsning. Roger utbildade sig primärt till reservofficer i flottan, därefter till läkare med ortopedisk kirurgi som specialitet . På senare år har Roger genomfört en utbildning inom psykoterapi och nyligen en utbildning till addiktolog;  missbruksterapeut.

Roger beskriver i sina föreläsningar hur dessa projekt startades och hur båten seglades.

- Oerhört mycket arbete ligger bakom dessa extrema tävlingar som stundtals genomförs under krigslika förhållanden, säger Roger som gärna beskriver hela processen. Från att leta finansiering, kontraktera sponsorer, ta ut besättning, konstruera/bygga båten till att slutligen genomföra tävlingen och avsluta projektet med förhoppningsvis nöjda kommersiella partners, sponsorer.

- Projekten, racen  kan liknas vid en blandning av bergsbestigning, bilsport och lagsporter som fotboll eller ishockey. Dessa seglingsprojekt kräver också stor kunskap om informationshantering, media och affärer.

Bakgrund
Efter att ha gått i terapi som en följd av det mycket krävande The Card projektet genomförde Roger 1994-96 en utbildning i psykoterapi på kursgården Osho-Risk i Danmark. På senare år har han gått i självhjälpsgrupper, så kallat12-stegsprogram, även en professionell terapeutisk behandling och på så vis lärt sig att hantera och förstå sin egen missbruksproblematik.

2007-08 genomförde han terapeut utbildning, en så kallad addiktolog träning, med inriktning på att hjälpa andra missbrukare. Detta har gett honom ytterligare ökad självinsikt, mer sinnesro, hälsosammare beteende,  liksom en fördjupad syn och acceptans på hur andra människor fungerar individuellt och i grupp.
Han ger ofta exempel på hur självkännedom på ett positivt sätt påverkar samverkan mellan gruppmedlemmar och sättet att leda gruppen.

Rogers föredrag kan kompletteras med bilder och film, exempelvis från den framgångsrika jorden seglatsen ,Trophy Jules Verne 2005, världsrekordet med Orange II.

Böcker
Undervisnings kompendium ”Havskappseglings Navigation
Med Drum genom Eld och Vatten
The Card - ett Kort i Leken  (2007).
Självbiografin ”Mot Stormens Öga”.
Medförfattare till böckerna; Man behöver inte vara galen men det hjälper, Den Blå Båten , Whitbread 97/98 och Segling och Affärer.

Rogers föreläsningar fokuserar  antingen på personlig utveckling/självinsikt eller som närmast ovan beskrivs på segling i kombination med  ledarskap/gruppdynamik. Han berör gärna konflikthantering, krishantering och grupputveckling.

Föreläsning – segling och medicin
Funderingar efter 8 kappseglingar runt jorden
Ledarskap under extrema, livshotande förhållanden
Gruppdynamik/grupputveckling och uppbyggnad av lag för extrema behov
Nationella kulturkrockar ombord
Projektledning och Sportpromotion/Sponsring
Nutrition/stressreaktioner och medicin till sjöss
 
Föreläsning - personlig utveckling
Beroendesjukdomar, tidiga symptom och behandling
Den svåra navigationen ur ett missbruk
Att våga ta vägen inåt och bli vän med dig själv
Från flykten till mötet med dig själv
Att navigera genom livet, genom stiltje och storm
Navigeringen över de inre haven
Självinsikt och vägen bort från självförakt mot bättre självkänsla

 

Små nyttigheter

Dela med dig:  

Intresseanmälan


Ring oss på SAJ 0500 - 42 86 02 eller maila info@saj.se
Tel:0500 - 42 86 02 (växel) | E-post: info@saj.se | Box 143, 544 22 Hjo
Copyright © 2010 SAJ Förmedlingsbyrå. Alla rättigheter reserverade.