Alla våra föreläsare sorterade efter förnamn.

Välj bokstav:

Välj föreläsare:
Alla våra moderatorer sorterade efter förnamn.

Välj bokstav:

Välj moderator:

Carin Hjulström

- journalist, programledare, moderator, debattledare & författare -

Visst saknas Carin Hjulströms populära talkshow Carin 21:30 i SVT? Där mötte hon två olika gäster som hon samtalade med om olika teman.

Carin är uppvuxen i Örgryte i Göteborg och hon är en uppskattad programledare i TV och en efterfrågad moderator, debattledare och föreläsare. 

2006 syntes i TV som programledare var i det direktsända underhållningsprogrammet - Testa ditt val som sändes strax innan valet. Carin var programledare tillsammans med Peter Jidhe i SVT.

Debuterade som författare
- Jag har skrivit en roman, en historia som har snurrat i huvudet i flera år. Otroligt spännande och stimulerande, men samtidigt lite läskigt. Det här är ju nytt för mig även om jag är skrivande journalist i botten, säger Carin som åtar sig uppdrag som föreläsare, moderator, debattledare och intervjuare.

Gedigen erfarenhet som programledare
Carin har varit programledare i TV sedan 1986 och lett program som Gig, Fredagsexter (1989), Melodifestivalen (1990), Mun över bord, fredagsunderhållningen Moder Svea, Hon & han ihop med Paolo Roberto, Carin med C, Carin 21:30, TV-huset och 2007 en ny omgång av Carin 21:30 började 2007.

Hon har även jobbat på produktionsbolaget MTV som programutvecklare, manusförfattare och informationschef. Där kläckte hon idén till dramaserien Sjätte dagen. Hennes far är skådespelaren och regissören Lennart Hjulström.

Blev journalist och inte läkare
Carin valde journalistyrket, men det hade lika gärna kunnat bli en karriär som läkare.Hon sökte till både journalisthögskolan och läkarlinjen och kom in på båda utbildningarna. Hon valde journalistiken och har bland annat jobbat som reporter på Göteborgs-Tidningen (GT) och Aftonbladet.

Som tolvåring hade Carin huvudrollen i radions julkalender. Tillsammans med sin bror Niklas Hjulström var hon medlem i gruppen Art som gick till final i Rock-SM 1982 när hårdrocksgruppen Europe vann. Hon har också stått på scenen i egna sång- och pratföreställningen Fredag varje dag.

 

Carin föreläser och berättar om sitt författarskap.

Läs mer om...

Carin som moderator

Små nyttigheter

Dela med dig:  

Intresseanmälan


Ring oss på SAJ 0500 - 42 86 02 eller maila info@saj.se
Tel:0500 - 42 86 02 (växel) | E-post: info@saj.se | Box 143, 544 22 Hjo
Copyright © 2010 SAJ Förmedlingsbyrå. Alla rättigheter reserverade.